Vepřová kotleta s pečenými bramborami

2 porce
2 kotlety bez kosti
sůl a pepř
pikantní hořčice
worcester
sójová omáčka
olej
lžička kari koření
lžička másla
Brambory:
brambory (množství podle potřeby)
sůl a pepř
majoránka
česnek
mletá paprika
sádlo
2 vejce na volská oka
na oblohu:  kečup, hořčice, nakrájená cibule, okurky


Kotlety naklepeme , osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a opečeme na oleji. Během opékání přidáme worcester, sojovou omáčku a kari koření. Hotové, měkké maso vyjmeme a výpek vysmahneme, podlijeme vodou a přidáme kousek másla.
Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme, opepříme, přidáme papriku a majoránku, vše promícháme a dáme do pekáče, přidáme sádlo a pečeme v troubě.
Z vajec uděláme volská oka a na talíři položíme na maso.


Recept podle Romany V.

Zhlédnutí: 4

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *