Karbanátek z dvojího masa

Zůstalo nám kousek hovězího, tak jsme přidali vepřové a na světě byl karbanátek z dvojího masa.


300 g hovězího výřezu

250 g vepřového výřezu

1 cibule

1 velká houska (žemle) + voda na namáčení

sůl

česnek

mletý pepř

majoránka

1 vejce

strouhanka

hl. mouka


Na obalení:

hl. mouka

2 vejce

trochu mléka

strouhanka

olej nebo sádlo na smažení


Hovězí a vepřový výřez jemně umeleme společně s cibulí a žemlí, namočenou ve vodě a pečlivě vymačkanou.
Umletou směs mírně osolíme, přidáme česnek utřený se solí, mletý pepř, pečlivé drcenou majoránku, vejce, strouhanku, prosátou hladkou mouku a dobře promícháme.


Z hotové směsi tvarujeme karbanátky stejné velikosti, postupně je obalíme
v prosáté mouce, ve vejcích rozmíchaných s mlékem, v prosáté strouhané housce a usmažíme v horkém oleji (sádle) dozlatova.


Podáváme s různě upravenými  bramborami a za studena s chlebem.

Shlédnutí: 6

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.