
Jelení guláš na polský způsob
500 g jeleního masa
1 šálek rajčatového pyré
1/2 šálku zeleninového vývaru
1/2 šálku suchého červeného vína
1 cibule
1 mrkev
2 lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
1 lžička sušeného rozmarýnu
1/2 lžičky barevného pepře v zrnkách
3 bobkové listy
3 nové koření
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Jelení maso důkladně omyjeme a osušíme. Nakrájejte na 2 cm kousky a dochuťte solí a pepřem.
Vložte maso do mísy. Vsypte rozmarýn a mouku a důkladně to promíchejte.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dozlatova a stále míchejte.
Přidejte mrkev a maso. Smažíme, dokud se maso úplně nezbarví a míchejte.
Zalijeme červeným vínem, rajčatovým pyré a zeleninovým vývarem. Přidejte bobkový list, kuličky pepře a nové koření. Promícháme a pod pokličkou vaříme asi hodinu, dokud maso nezměkne.
Podávejte horké s těstovinami, kaší nebo oblíbeným chlebem.
Zhlédnutí: 19
Samozřejmě že jde. Může být srnčí, ale i kančí nebo i z muflona.
Lze použít i jinou zvěřinu?