
4 plátky vepřové krkovičky
1 větší cibuli
lžíci sádla
sůl
pepř
kmín
vrchovatou lžíci hladké mouky
malou hrst sušených hub
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova.
Plátky masa naklepeme a vložíme do osmažené cibule a trochu maso opečeme. Posolíme, popepříme, pokmínujeme a mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podlijeme teplou vodou.
Mezi tím uvaříme v malém množství vody houby.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme a zalijeme potřebným množstvím teplé vody a provaříme aspoň 60 minut.
Omáčku přecedíme a přidáme uvařené a nadrobno nakrájené houby. Dochutíme a necháme krátce povařit.
Zhlédnutí: 693
Komentáře