Vepřová krkovička na houbách

4 plátky vepřové krkovičky
1 větší cibuli
lžíci sádla
sůl
pepř
kmín
vrchovatou lžíci hladké mouky
malou hrst sušených hub


Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova.

Plátky masa naklepeme a vložíme do osmažené cibule  a trochu maso opečeme. Posolíme, popepříme, pokmínujeme a mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podlijeme teplou vodou.

Mezi tím uvaříme v malém množství vody houby.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme a zalijeme potřebným množstvím teplé vody a provaříme aspoň 60 minut.

Omáčku přecedíme a přidáme uvařené a nadrobno nakrájené houby. Dochutíme a necháme krátce povařit.

 

 

 

 

 

 

Shlédnutí: 18

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.