Vepřové plátky na kmínu

 


Dnes to bude vepřové na kmínu.

Použijeme 2 plátky vepřové kotletky na dvě porce.

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo/olej, vložíme posolené,  popepřené nenaklepané maso a prudce opečeme dozlatova z obou stran. Maso posypeme mletým nebo drceným kmínem, podlijeme vodou tolik, aby maso vyčuhovalo nad hladinu, tlakáč uzavřeme a na mírném ohni dusíme 30 minut. Pokud maso nebylo ze starého kusu, mělo by být měkké. Maso vyjmeme a šťávu vypečeme na tuk. Uděláme světlou jíšku, krátce osmažíme a podlijeme potřebným množstvím vody, aby byl dostatek šťávy, dochutíme a aby byla krásná barva, použijeme tmavou sójovou omáčku.

  ← odkaz

Jako příloha může být rýže, brambory, těstoviny…

 

Zhlédnutí: 161

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.