
Dnes to bude vepřové na kmínu.
Použijeme 2 plátky vepřové kotletky na dvě porce.
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo/olej, vložíme posolené, popepřené nenaklepané maso a prudce opečeme dozlatova z obou stran. Maso posypeme mletým nebo drceným kmínem, podlijeme vodou tolik, aby maso vyčuhovalo nad hladinu, tlakáč uzavřeme a na mírném ohni dusíme 30 minut. Pokud maso nebylo ze starého kusu, mělo by být měkké. Maso vyjmeme a šťávu vypečeme na tuk. Uděláme světlou jíšku, krátce osmažíme a podlijeme potřebným množstvím vody, aby byl dostatek šťávy, dochutíme a aby byla krásná barva, použijeme tmavou sójovou omáčku.
Jako příloha může být rýže, brambory, těstoviny…
Shlédnutí: 20
Komentáře