Segedínský guláš

Segedínský guláš

Počet porcí: 2-3 porce

Doba přípravy: (tlakový hrnec 15 min)

Suroviny:
250 g libového bůčku
1 cibule
150 g kysaného zelí
1 lžíce papriky
1 lžička másla
1 lžička hladké mouky
sůl, pepř

olej


Postup přípravy receptu:
V hrnci si dosklovata opečeme cibuli.
Přidáme na kostičky nakrájený bůček a ze všech stran ho opečeme,osolíme, opepříme.
K bůčku přidáme překrájené kysané zelí, vše promícháme a posypeme paprikou.
Maso i zelí podlijeme trochou vody, stačí 2 dl a dusíme v tlakovém hrnci 10-15 minut.
Když je maso měkké, zahustíme je lžičkou hladké mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a vše dobře provaříme. Nakonec přidáme na zjemnění lžičku másla a už jen krátce necháme projít varem.
Podáváme s knedlíkem..

Zhlédnutí: 13

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.