Lahodné housky s jahodami a drobenkou

Z domácí pekárny
hrnek – 250 ml
těsto na cca 16 housek
500 g- hladké mouky
30 g – droždí
3 – žloutky
1/2 hrnku cukru krupice
1 hrnek- mléka
100 – rozpuštěného másla
Jahodová náplň:
Jahody cca – 300 g
Vanilkový pudink- 2 lžičky prášku
Drobenka:
50 g, cukr 25 g, máslo 25 g
Vejce na potření housek před pečením


Příprava:
Vše dáme do domácí pekárny. Nejdříve mokré, potom suché suroviny.
Během této doby jahody opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme na papírové utěrce a nakrájíme na drobnější kousky, vložíme do hlubokého talíře, posypeme vanilkovým pudinkem a zlehka promícháme.
Vykynuté kynuté těsto vyndáme na desku stolu, posypané trochou mouky, z těsta uděláme valeček a nožem rozdělíme na 16 stejných dílů. Každý kousek zploštíme rukou a dáme na něj trochu cukru a lžíci jahodové nádivky. Slepíme k sobě jako knedlík a poté vytvoříme housky. Hotové housky přikryjeme utěrkou, necháme 15 min. odležet, předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Než se trouba rozehřeje, pomažeme housky rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou, pak dáme do trouby, pečeme dozlatova asi 20 minut . Po vychladnutí můžeme housky pocukrovat. Dobrou chuť! PS. Nemusejí to byt zrovna jahody lze použít jakékoliv měkké ovoce, nebo pyré z jablek nebo hrušek.😉

Shlédnutí: 16

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.