Rybízová buchta

Rybízová buchta

5 vajec velikosti M

300 g polohrubé mouky

300 g cukru krupice

1 lžička kypřícího prášku

4 lžíce řepkového oleje

5 lžic horké vody

rybíz podle potřeby + 3 lžíce moučkového cukru

Do mísy vyklepneme vejce, přidáme cukr a šleháme. Pak přilijeme horkou vodu , olej a kypřící prášek. Za stálého šlehání pomalu přisypáváme prosátou mouku. Těsto vlijeme do menšího olejem vymazaného pekáče. Rybíz promícháme s cukrem a stejnoměrně poklademe na těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35-40 minut podle typu trouby.

 

Shlédnutí: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.