Salát z pýchavky na způsob rybího salátu

salat z pychavky

500 g - pýchavky*
1 l -vody
1 PL soli
2 - bobkové listy
6 - kuliček nového koření
10 - kuliček celého pepře

Nálev:**
2 dcl -vody
1 dcl - octu
1 - bobkový list
6 - kuliček nového kořeni
10 - kuliček celého pepře.

Salát:
1 - sklenice Moravanky
2 - PL majonézy
1 - kl.cukru.

 

Pýchavku nakrájíme na malé hranolky a se všemi kořeními  (viz: výše) *vaříme 20 min, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a vybereme kořeni (já používám čajítko) . 

Uvařenou pýchavku dáme do připraveného nálevu (viz výše)** , druhý den pýchavku scedíme a vybereme kořeni (opět požiji čajítko).

Do mísy dáme scezenou pýchavku, přidáme Moravanku nakrájenou na drobno , majonézu, cukr a dochutíme.

Salát můžeme konzumovat hned, ale lepší je, když se nechá odležet pár hodin.

 

 

POCHOUTKOVÝ SALÁT - retro
250 g salámu (junior)
1 střední cibuli
2-3 kyselé okurky
2 PL stel. hrášku
5 PL majolky
1 PL hořčice
2 PL worcestrové omáčky
2 kl solí
2 kl ml. cukru
pepř
Salám nakrájet na tenké proužky ,cibuli a okurky na drobné kostky ,přidat zbytek surovin vše důkladně promíchat a nechat vychladit .Přeji dobrou chuť

SÝROVÝ SALÁT
100 g tvrdého sýru gouda
100 g nivy
50 g měkkého salámu
2 na tvrdo vařené vejce
5 stroužku česneku
5 PL majolky
1 kl solí
pepř
Salám, sýry a vejce nastrouháme na hrubým struhadle, 
přidáme zbylé suroviny, promícháme a je hotovo.

 

Salát Rumcajs

400 g šunkového salámu
100 g mrkve
100 g celeru
100 g kyselé okurky
50 g šalotky
15 g feferonek
150 g majonézy
50 g hořčice
ocet nebo nálev z okurek
nálev z feferonek
worcesterská omáčka
cukr
mletý pepř
sůl
Šunkový salám nakrájíme na nudličky. Vařenou mrkev a celer na skus nakrájíme na malé kostičky spolu s okurkami, šalotkou a feferonkami. Vše smícháme s majonézou, ochutíme hořčicí, octem nebo nálevem z okurek, nálevem z feferonek, worcesterskou omáčkou, špetkou cukru, pepřem a solí.

 

Pasta z uzenáče
1 většího uzenáče
150 g smetanového taveného sýru
150 g másla
sůl a pepř.
=====================

Rybu vykostíme a maso vložíme do nádoby zároveň se sýrem a máslem a rozmixujeme na jemnou pastu. Podle chuti posolíme a opepříme.