Perníková srdíčka

Pernikova srdicka

400 g hladké mouky
140 g cukr moučka
60 g máslo (Hera)
2 vejce
2 lžíce medu
lžička perníkového koření
1 lžička sody
Rukama zpracovat těsto a nechat odležet. Perníčky péct při  200 °C 5 - 6 min a ještě horké potřít rozšlehaným vajíčkem. 

 

Po upečení jsou měkké .Slepovala jsem povidly a máčela v čokoládě.

MEDOVE KORNOUTKY

Medové kornoutky

500g hl.mouky
200g mouč.cukru
300g medu
2PL mléka
4 žloutky
1 kl jedlé sody
5 g másla
KRÉM:
=========
250ml.šlehačky
90g kr.cukru
1 vanil.cukr
100g pražených lískových oříšků(pomletých)
Postup: těsto
ze všech surovin uděláme těsto, vyvalíme na tenkou placku, vykrajujeme kolečka o průměru 5-6cm. Upečeme v troubě vyhřáté na 180st.C lehce dozlatova,dáváme do trouby jen 5-6 koleček, protože rychle tvrdnou a nejdou stočit. Hned po vytaženi z trouby stočíme v kornoutky. Po vychladnutí konce kornoutku namočíme do čokolády a obalíme v kokosu nebo v ořechách a plníme krémem.
Postup krém
Vše svaříme, necháme vychladnout a postupně vmícháme do vyšlehaného másla(350g)
S této dávky je cca 100 ks

Košíčky plněné

Kosicky plnene


Nugeta : oříškové máslo , máslo a rozpuštěná čokoláda , dávala jsem od oka 😉
Košíčky :
verze 1-stejné jako u mých oříšků
180 g mandl.mouky
140 g másla
120 g lískové ořechy
50 g ml.xylitolu

nebo verze 2-
100 g másla
160 g mandl.mouky
50 g ml.xylitolu

Linecké    

Linecke

  
Plním domácí marmeládou.
75 g kokosové mouky
7 g másla
1 bílek
2 PL .zakysané smetaný
1 PL rozpustné kávy
1 čl. skořice
1 čl.van, extraktu
kůra s citronu
špetka xantanové gumy
1 čl sladidla
Uděláme těsto,necháme odležet v lednicí cca 2 hod.Těsto rozválíme mezí folii a vykrajujeme. Pečeme cca 10 min. na 170 °C.