Polévky

Proč bychom měli jíst polévku?

Protože v dobrých polévkách najdete nejrůznější přísady – základem je zelenina a maso, plus užitečné komplexní sacharidy, které mají příznivý vliv na zdraví a dodají vám energii na celý den. První chod obsahuje také „dobré“ tuky, nezbytné pro správné fungování těla. Všechny prvky zapadají do dokonalého celku – lahodného, ​​lehkého a zároveň snadno stravitelného.

Polévky jsou bohatým zdrojem minerálů, včetně draslíku k regulaci krevního tlaku, železa k prevenci anémie a fosforu a vápníku, které udržují kosti a zuby zdravé. Je to také pokladnice vitamínů, zejména tkz antioxidační vitamíny, které zabraňují škodlivým účinkům volných radikálů na tělo.

Spolu s polévkou jíte cenné organické kyseliny a vlákninu, která reguluje hladinu „špatného“ cholesterolu v krvi a příznivě ovlivňuje trávení. Zároveň zvyšuje pocit sytosti po jídle a brání nadměrnému přibírání na váze. První chod obvykle obsahuje hodně vitaminu B – prospěšného pro nervový systém, dále bílkoviny a tuky z masného vývaru, které usnadňují vstřebávání vitamínů.

Zdravé polévky – sytí, ale nevykrmují.

Nevýhodou je, že jejich příprava trvá déle, ale ruku na srdce: Není nad polévku podávánou při chladných a mrazivých dnech.

 

 

Zhlédnutí: 162