Pomazánka z makrely

1 uzená makrela
3 vejce natvrdo
2 středně nakládané okurky
1 malá bílá cibule
2 lžíce majonézy nebo řeckého jogurtu
2 lžíce nasekané pažitky
1 lžička horké hořčice
sůl
čerstvě mletý černý pepř


Oberte makrely z kůže a kostí. Kousky ryby dejte do mísy a vidličkou je rozdrťte. Vejce oloupeme a nakrájíme velmi jemně. Nakládané okurky a cibuli nakrájejte na kostičky na velmi malé kostičky. Do misky dejte makrelu, vejce, okurky, cibuli a pažitku a promíchejte. Přidejte majonézu nebo řecký jogurt a hořčici. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promíchejte, dokud se ingredience nespojí v homogenní pastu. Misku zakryjte potravinovou fólií a dejte na 30 minut do chladu. Podávejte s oblíbeným chlebem, krekry nebo čerstvou zeleninou nakrájenou na tyčinky.


Poděkování za recept: Spřátelený web

Shlédnutí: 3

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *