Dnes je

Low carb – recepty

Pod názvem Low Carb nebo zkrátkou LCHF (Low Carbohydrate Hight Fat) česky „málo sacharidů, hodně tuků“ se neskrývá nic jiného než forma stravování, kterou můžete znát také jako nízkosacharidová strava. Základem této diety je snížený příjem sacharidů a zároveň zvýšený příjem kvalitních tuků, kdy příjem bílkovin zůstává nezměněn (v průměru se počítá 1 g bílkovin na 1 kg aktivní (svalové) hmotnosti).
Nízkosacharidové diety jsou velmi účinné při redukci nadbytečných kilogramů, poněvadž právě díky snížení příjmu sacharidů ve stravě „nutíme“ tělo používat jako zdroj energii pro své běžné fungování vlastní zásoby tuku. Proto je opravdu důležité dbát nejen na kvalitu, ale celkově i na složení přijímaných potravin.

zdroj:https://sux.cz/156e

 

Počet zhlédnutí stránky 45
Rolovat nahoru